Przeskocz do treści

,,Dary jesieni’’

Witamy! Dziś o drugim cyklu zajęć, który zakończyliśmy tuż przed rozpoczęciem pracy zdalnej ,,Dary jesieni’’. Uświadomiliśmy sobie jak hojna jest natura i jakimi wspaniałymi darami obsypują nas pola, ogrody, sady, lasy i parki. Zwracaliśmy szczególną uwagę na bogactwo polskich owoców i warzyw, które są prawdziwą kopalnią witamin i soli mineralnych. Ze względu na wprowadzony reżim sanitarny nie mogliśmy przygotowywać podwieczorków z dodatkiem warzyw i owoców, ale poznaliśmy kilka ciekawych przepisów. Przygotowaliśmy też gazetkę.
Zachęcamy:
1. Starajcie się jeść każdego dnia owoce i warzywa, szczególnie polskie, bo nie są zabezpieczane na długą podróż.
2. Przygotujcie dla rodziny prostą, pyszną surówkę z marchewki (startej na średnich oczkach tarki) i jabłka (na dużych oczkach) z olejem lnianym.
Smacznego!